Welkom op de website van Buurtcontact!


Agenda

Bijeenkomsten 2021:

Koffiedrinken in het Marriott Hotel  van 10.30 uur - 12 uur. Aansluitend kan eventueel de lunch gebruikt worden in het hotel of in de tuin. 

Data: dinsdag 24 augustus in de tuin, dinsdag 14 september.  

De Wandelclub!🚶‍🚶‍🚶‍🚶‍ : Op zondagen in de winter, eens per maand (m.u.v. januari), willen wij weer gaan wandelen met 'vroege vogels'.                       Verzamelen om 10 uur voor het beeld van Mandela naast het Marriott Hotel, na afloop samen koffiedrinken.                                                                                        Data: 7 november, 12 december, 6 februari 2022, 6 maart 2022.                          Duur wandeling: 1,5 -2,5 uur.
                                     

Buurtkoffieochtenden 2020 op dinsdagen van 10.30 uur-12 uur.  DATA: de koffieochtenden gaan voorlopig niet door.

                                                             

Welkom op de website van Buurtcontact,

Het initiatief Buurtcontact is ontstaan naar aanleiding van gesprekken met buurtbewoners uit Zorgvliet. Zij vroegen om meer momenten om elkaar te treffen dan 1x per jaar bij de Nieuwjaarsborrel.

Wonen in een mooie wijk als Zorgvliet is geweldig en bijzonder. De opzet van de buurt met ambassades, kantoren, het Catshuis, mooie gezinshuizen en appartementen kan er echter toe leiden dat buurtgenoten elkaar soms maanden niet zien of spreken. Veel bewoners behoren tot de groep 60+ en hebben soms behoefte aan meer afwisseling van hun dagelijkse bezigheden, wat meer contacten met buurtgenoten en meer momenten om het nuttige met het aangename te verenigen.                        

Het buurtcontactteam heeft het verzoek enthousiast opgepakt en de manager van het Marriott Hotel, Vincent Pahlplatz, geeft steeds enthousiast gelegenheid om de bijeenkomsten vorm te geven in het hotel.

Buurtcontact is een particulier initiatief van bewoners uit de wijk en wordt ondersteund door Wijkoverleg Zorgvliet.

Wat is de bedoeling?

Het buurtcontactteam nodigt de bewoners van Zorgvliet graag uit om bij elkaar te komen voor een informele en informatieve bijeenkomst in het restaurant van het Marriott Hotel, van 10.30-12.00 uur.

Onder het genot van een kopje koffie kan men elkaar spreken. Een korte lezing door een buurtgenoot of gastspreker over kunst, muziek, een boek, architectuur, geschiedenis, zijn/haar beroep of over de mooie wijk Zorgvliet, behoort soms tot het programma. Daarnaast kan een telefooncirkel worden opgezet en kunnen ontwikkelingen in de gemeente en ideeën over gemeentelijke plannen worden besproken: wonen, openbaar vervoer, milieu, klimaat, gezondheidszorg.    

De kosten voor het bijwonen van de koffieochtenden zijn € 5 p.p. per keer, dit is inclusief een grote kop koffie of thee. Graag contant betalen aan penningmeester Jan Nicolai.

In december kan bij voldoende belangstelling gezamenlijk een kerstlunch worden gebruikt in het hotel.

Kortom, het buurtcontactteam wil graag activiteiten organiseren voor en in samenwerking met betrokken en geïnteresseerde wijkbewoners.

Wij zien u graag bij de volgende bijeenkomst.

HET BUURTCONTACTTEAM

Daphne & Jan Nicolai