Welkom op de website van Buurtcontact!

De koffieochtenden van Buurtcontact vinden bijna maandelijks plaats in het restaurant van het Marriott Hotel van 10.30u. - 12u.             
Aanmelden via e-mail dnicsteyn@hotmail.com is noodzakelijk.

Koffie € 5 per kop, contant te betalen bij de penningmeester.

Voor uw agenda:

BUURTCONTACT ☕🍵🍩🍰
Data bijeenkomsten voor de eerste helft van 2023 op maandagen:
 15/5, 19/6.

Wandelclub Zorgvliet !🚶‍🚶‍🚶‍🚶‍ : Op zondagen in de herfst/winter, eens per maand (m.u.v. januari) wandelen met 'vroege vogels'. Tussendoor of aan het eind van de wandeling drinken wij ergens koffie. Verzamelen om 10 uur voor het beeld van Mandela naast het Marriott Hotel. Aanmelden is niet nodig.        

Datum:                            

JAZZ at the Club. 12-05-2023 optredens in het Marriott Hotel

Zie www.jazzattheclub.nl

Over Buurtcontact

Het initiatief Buurtcontact is ontstaan naar aanleiding van gesprekken met buurtbewoners uit Zorgvliet. Zij vroegen om meer momenten om elkaar te treffen dan 1x per jaar bij de Nieuwjaarsborrel.

Wonen in een mooie wijk als Zorgvliet is geweldig en bijzonder. De opzet van de buurt met ambassades, kantoren, het Catshuis, mooie gezinshuizen en appartementen kan er echter toe leiden dat buurtgenoten elkaar soms maanden niet zien of spreken. Veel bewoners behoren tot de groep 60+ en hebben soms behoefte aan meer afwisseling van hun dagelijkse bezigheden, wat meer contacten met buurtgenoten en meer momenten om het nuttige met het aangename te verenigen.                        

Het buurtcontactteam heeft het verzoek enthousiast opgepakt en de manager van het Marriott Hotel, geeft steeds enthousiast gelegenheid om de bijeenkomsten vorm te geven in het hotel.

Buurtcontact is een particulier initiatief van bewoners uit de wijk en wordt ondersteund door Wijkoverleg Zorgvliet.

Wat is de bedoeling?

Onder het genot van een kopje koffie kan men elkaar spreken. Een korte lezing door een buurtgenoot of gastspreker over kunst, muziek, een boek, architectuur, geschiedenis, zijn/haar beroep of over de mooie wijk Zorgvliet, behoort soms tot het programma. Daarnaast kunnen ontwikkelingen in de gemeente en ideeën over gemeentelijke plannen worden besproken: wonen, openbaar vervoer, milieu, klimaat, gezondheidszorg.    

Het buurtcontactteam wil graag activiteiten organiseren voor en in samenwerking met betrokken en geïnteresseerde wijkbewoners.

Wij zien u graag bij de volgende bijeenkomst.

HET BUURTCONTACTTEAM

Daphne & Jan Nicolai